DISCIPLINES

Karate

Karate betekent letterlijk lege hand. Het is een heel oude vechtmethode zonder wapens, waarbij lichaamsdelen op een harmonieuze manier gebruikt worden voor verdediging en aanval. Het is een totaal van fysieke oefeningen (kihon, kata, kumite) waarbij spieren symmetrisch worden ontwikkeld en versterkt. Behendigheid, coördinatie, concentratievermogen en reflexen verbeteren. Karate zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Het doel is niet de overwinning op de tegenstander, het doel is zelfverbetering.

Kickboxing

Kickboxing is een vechtsport die zijn oorsprong kent in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd. Kickboxing in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Kickboxing in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai. 

Bij kickboxing worden de stoten van het boksen gecombineerd met trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten zijn in het kickboxing, anders dan bij de traditionele vorm muay thai (thaiboxing), niet toegestaan. 

Freestyle Zelfverdediging

Zelfverdediging is een handeling waarbij individuen hun lijf of eer kunnen beschermen tegen bedreigingen, het gebruik van gepast geweld om dreigingen af te weren. Dit geweld kan op gewapende of ongewapende wijze worden toegepast. Ongewapende zelfverdediging kan worden uitgeoefend door het toepassen van gevechts- of bevrijdingstechnieken. 

Personal Training

Nadat we kennis gemaakt hebben en een intake-gesprek hebben gevoerd waarin u uw persoonlijke wensen en doelen heeft aangegeven, gaan we uw trainingsprogramma opstellen. Met dat programma gaan we er samen voor zorgen dat u op een verantwoorde manier uw doelen bereikt.

Veel voorkomende persoonlijke doelen:
Opbouwen van conditie, afslanken van uw taille of andere probleemgebieden, lichamelijke fitheid opbouwen en behouden, geestelijk welzijn, het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Wij hebben u nog meer te bieden:

 • Conditietraining
 • Cardio- en krachttraining
 • Speciale trainingsmethodes
 • Motivatietraining
 • Voedingsbewustzijn
 • Training voor coördinatie en snelheid
 • Verdedigings- en vechttechnieken
 • Motoriek en lenigheid 
Share by: